border-address-top
Dr. Els Christiaensen
Turnhoutsebaan 450
2970 Schilde

Tel.: 03/320.06.06
Fax: 03/320.06.07
border-address-bottom

praktijk Dr. Els Christiaensen

Info voor patiënten

Ligging praktijk

De praktijk bevindt zich op de gelijkvloersverdieping van een appartementsblok. Deze is gelegen op de Turnhoutsebaan 450 te Schilde, tussen de 'Kiekepot' en de fitness. U draait in tussen het tankstation ‘Lukoil' en de nieuwe ‘Aldi' om op dit gedeelte van de Turnhoutsebaan te komen.

Voor de deur zijn er 3 parkeerplaatsen speciaal voorbehouden voor patiënten.
Tevens is er een bushalte op minder dan 100 meter.

AZ Sint-Jozef Malle

Ik ben verbonden met het Algemeen Ziekenhuis Sint Jozef te Malle.
Bevallingen en operaties zullen hier dan ook plaatsvinden.

Het ziekenhuis maakt deel uit van de Emmaüsgroep. AZ Sint-Jozef is een ziekenhuis 'dicht bij de mensen', dat zich onderscheidt door kleinschaligheid, een gemoedelijke familiale sfeer en voortdurende aandacht voor de kwaliteit van de geboden dienstverlening. Naast de klassieke hospitalisatie heeft het ziekenhuis zich sterk toegespitst op de uitbouw van behandelingen in het dagziekenhuis.

Op de materniteit staat een ervaren en enthousiast team van vroedvrouwen, onder leiding van Mevr. Marijke Heymans, klaar om u te begeleiden bij één van de meest ingrijpende en blijde gebeurtenissen uit uw leven.  Naast de informatie die u krijgt tijdens de prenatale consulten en via de informatiebrochure worden er ook informatieavonden voor zwangeren in het St-Jozef ziekenhuis georganiseerd.
Om de start met borstvoeding extra te ondersteunen zijn er tevens twee lactatieverpleegkundigen aanwezig op de kraamafdeling.  Omdat een goede voorbereiding en een vlotte start uiterst belangrijk zijn bij het geven van borstvoeding organiseren zij tevens maandelijks informatieavonden hieromtrent.
Op beide informatiesessies bent u en uw partner van harte welkom!

Specialisatie/Subspecialisatie

U bent welkom voor het jaarlijkse gynaecologisch onderzoek en een gespecialiseerde opvolging van uw zwangerschap. Beiden kunnen in samenwerking met de huisarts. 
Daarnaast kan u terecht voor het opstarten van of veranderen naar de meest geschikte contraceptie, de behandeling van vaginale klachten en bloedingsproblemen, controle bij borstproblematiek, onderbuikspijn en de gespecialiseerde hulp bij fertiliteitsproblemen, menopauzale klachten, incontinentie en osteoporose.

Na de opleiding tot gynaecologe vervolgde ik m'n studies met de subspecialisatie 'endoscopische heelkunde'; een bijzondere bekwaming in kijkoperaties. Dit omvat de therapeutische hysteroscopie, waarbij we via de vagina kijken in de baarmoeder en evt. poliepen, myomen (vleesbomen) of verklevingen verwijderen en het slijmvlies behandelen; en de therapeutische laparoscopie, een kijkoperatie met één of meer kleine sneetjes (+/- 1cm) in de buikwand. Op die manier kunnen cysten of vergrote eierstokken, grote vleesbomen alsook de baarmoeder verwijderd worden.

Het grote voordeel van de kijkoperaties tov. de klassieke ‘open operaties' is de minimale opening van de buikwand waardoor de darmen na afloop weer sneller dan normaal functioneren, het buikvlies minder geprikkeld wordt, het ziekenhuisverblijf korter is en het herstel sneller gaat. Daarnaast is er uiteraard het cosmetische voordeel, de kleine sneetjes helen snel en mooi en de operaties worden zelden of nooit gecompliceerd door wondinfecties.


Afspraken

Raadplegingen zijn uitsluitend na afspraak. Deze kunnen via de website of telefonisch geboekt worden. 

U heeft geen login of paswoord nodig om online te reserveren. In de kleine kalender links tonen de grijze dagen wanneer er nog afspraken geboekt kunnen worden.

Indien u een raadpleging wenst voor meer dan 1 persoon, boek dan een afspraak per te onderzoeken persoon.
Heeft u een dringend probleem en vindt u online geen gepaste afspraak meer, aarzel dan niet om te bellen.

Indien een gemaakte afspraak niet kan doorgaan, gelieve deze minstens 48u op voorhand te annuleren. Op die manier kunnen spoedgevallen uw plaats innemen en andere patiënten toch geholpen worden.

Bereikbaarheid telefonisch

Wij zijn bereikbaar elke maandag 9-18u, woensdag 9-11u en vrijdag 9-15u.  Voor dringende problemen kan u bellen naar het st Jozef ziekenhuis 03/380.22.50 of 03/380.22.35. 

Vertegenwoordigers

Gelieve telefonisch een afspraak te maken.


 

Personen die misbruik maken van deze agenda worden opgespoord en gerechtelijk vervolgd.
Alle patiëntgegevens zijn vertrouwelijk en worden enkel door de behandelende geneesheer gebruikt.

Created by Sanmax